Geplaatst op
We hebben in Nederland uitstekend water. Dat is geen wonder, dat is een kwestie van begrip en techniek om vuil water te zuiveren. Het natuurlijke water bevat relatief weinig kalk, maar net genoeg om apparaten de vernieling in te helpen. Als je een ondernemer of particulier bent en je koffie- en afwasmachine zijn je lief, dan is het goed om in een waterontharder te investeren. Lees snel hoe het zit in onze blog.
Een stille sloper
We hebben een stille sloper in ons midden: hij is wit, erg klein en helpt het liefst koffiezetapparaten en vaatwasmachines naar de andere wereld. Het is de alledaagse kalkaanslag waar je wat aan wilt doen. Natuurlijk zijn er door de jaren heen gelukkig manieren uitgevonden om deze sloper tegen te gaan. Denk daarbij aan:
- Chemische middelen
- Filters
- Natuurlijke oplossingen (azijn)
De eerste twee zijn van technologische aard, de derde komt ons aanwaaien. Er is echter nog een manier waarop je kalkaanslag kunt verslaan. Hoe dat zit, nemen we hieronder met je door.
De waterontharder 2.0
Het nadeel van de chemische middelen is dat ze meestal / vaak niet zo schoon zijn en daardoor het milieu belasten. Filters moet je om de zoveel tijd vervangen. En daar hebben niet alle mensen zin in. Het kan ook anders: met een waterontharder 2.0. Dit is een apparaat dat je om de hoofdkraan draait met een ring. Dit technische wonder zorgt ervoor dat kalkmoleculen zich niet hechten aan de leidingen. Ze blijven in het water zitten. Dit is mogelijk doordat de waterontharder het water bestraalt met sterke magneten. Een techniek met een groot voordeel, deze heeft namelijk geen onderhoud nodig. Een keer installeren is nodig en laat dat nu heel gemakkelijk gaan. Nooit meer last van kalk in je Senseo of een douchekop die tegenwerkt omdat de gaatjes verstopt zitten met kalk. En wat te denken van de kalkaanslag op de douchewanden en -scherm. Een zegen dat de waterontharder deze kalkaanslag allemaal voorkomt.
Conclusie
Wonen met een waterontharder op de hoofdkraan is relaxter en mooier. Gelukkig hoef je er niets aan te doen, geen onderhoud te plegen, zoals het vervangen van filters. De magneten blijven actief en zitten waar ze zijn.